thinkmore

132

Posted in our work by hemmant jha on October 8, 2009

Opera House, New Haven, CT. This project was designed at the Yale School of Architecture.

This conceptual design project was driven by considerations of acoustics, urban space and universal accessibility.  Amphitheater seating slopes down to a stage that is submerged below grade to create the greatest acoustical isolation.  The slope of the seating is evenly shallow to allow all seating to be handicap-accessible.  The outdoor amphitheater, designed on the same principle functions as a large entrance plaza, with shallow water pools filtering light through portholes into the public areas of the Opera House below.

The first image in this series received the American Institute of Architects Drawing Prize, 2002.

thinkmore-operaroofplan

 

thinkmore-operaelev

thinkmore-operasiteplan

thinkmore-operask2

thinkmore-opera2

thinkmore-opera

Advertisements

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. work @ YSOA [1996-1998] « hemmant jha said, on October 9, 2009 at 3:21 pm

    […] Opera House on Yale Campus. […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: